Ιδεοπηγή

Έξω απ' το μαντρί

Κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα από διοξείδιο του άνθρακα μέσω νανοτεχνολογίας…


Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες.

Carbon-The-public-enemy-864x400_c

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από ερευνητές από τα
πανεπιστήμια Βάντερμπιλτ και Τζωρτζ Ουάσιγκτον μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα σε νανοσωλήνες άνθρακα για χρήση σε μπαταρίες.
Οι μπαταρίες αυτές μπορούν να τροφοδοτούν ηλεκτρικά οχήματα, αποδίδοντάς τους αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, αναφέρουν οι ερευνητές.
«Η εξέλιξη αυτή ξεκλειδώνει ένα ολόκληρο καινούριο πεδίο έρευνας», δήλωσε ο μηχανολόγος μηχανικός Κάρι Πιντ, μέλος της διεπιστημονικής ερευνητικής ομάδας.
«Τώρα μπορούμε να συλλέγουμε διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και να το χρησιμοποιούμε για τη δημιουργία διαφόρων προϊόντων, ξεπερνώντας μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και του περιβάλλοντος», πρόσθεσε.
Το διοξείδιο του άνθρακα που λαμβάνεται από εξατμίσεις, καμινάδες ή απευθείας από την ατμόσφαιρα μπορεί να αποτελέσει δομικό υλικό για έως και το 40% μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου, υποστηρίζει ο Πιντ.
Πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη της αφαίρεσης διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, οι δοκιμές της έρευνας δείχνουν ότι το διοξείδιο του άνθρακα έχει οικονομική αξία. Συγκεκριμένα ένα κιλό διοξειδίου του άνθρακα έχει αξία 18 δολαρίων ως υλικό μπαταρίας, εκτιμούν οι ερευνητές.
«Φανταστείτε έναν κόσμο όπου κάθε νέο ηλεκτρικό όχημα ή εγκατάσταση μπαταριών μεγάλης κλίμακας θα μας επιτρέπει όχι μόνο να διορθώσουμε τις περιβαλλοντικές αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά και θα συνεισφέρει προς ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας», κατέληξε ο Πιντ.

enallaxnews.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Information

This entry was posted on Μαρτίου 12, 2016 by in τεχνολογια,διεθνη,επιστήμη.

Πλοήγηση

Στατιστικά

  • 2,029 hits
Αρέσει σε %d bloggers: